Slovenija
| Aktualno | Članki | Fotogalerija | Zemljevid strani | Povezave |
Aktualno

Pustno rajanje

Polhov Gradec, 25.2.2017

Vabimo vas na tradicionalno otroško pustno rajanje v KD Jakoba Trobca v soboto, 25.2.2017. Prireditev je organizirana v sodelovanju z OŠ Polhov Gradec. 

 

Klapa Žrnovnica v Polhovem Gradcu


Kot že leta poprej tudi to zimo pričenjamo z večerom dalmatinske glasbe.
Klapa Žrnovnica prihaja iz Žrnovnice, malega mesta v bližini Splita, po katerem je tudi dobila svoje ime. Klapa se je osnovala leta 1988, ko je Marko Marin, takrat vodja klap Poljica, prišel na idejo o klapi iz svojega rodnega kraja. Klapi so se tedaj pridružili izkušeni pevci, ki nastopajo po številnih prireditvah na Hrvaškem in drugod. Prepevajo tradicionalne dalmatinske napeve, kot tudi klasične in duhovne pesmi ob spremljavi mandolin, kitar in kontrabasa.

Vabljeni na njihov prvi koncert v  Polhovem Gradcu, ki bo v nedeljo, 20.11.2016 ob 17.00 v Kulturnem domu Jakoba Trobca.

 

 

Bučijada

Vabljeni na Bučijado, ustvarjalne delavnice v Polhograjski graščini. Že tretje leto zapored bomo graščino in grajski park spremenili v pravljičen svet po katerem se bodo sprehajale čarovnice, s krošenj pa nas bodo opazovali gromozanski pajki :)

Že tradicionalno bomo najprej izrezali buče ter jih razstavili pod lipo v parku. Nadaljevali bomo s papirnatimi izdelki. V parku bo dišalo po pečenem kostanju, bučkini juhi in čaju.

Delavnice so brezplačne.
Za buče bo poskrbljeno... a pohitite, da jih ne zmanjka... saj so zaloge omejene :) Lahko pa prinesete tudi svojo.
Seboj je potrebno prinesti orodje za rezanje buč, veliko dobre volje ter ustvarjalnosti.

Za varnost in zabavo na delavnicah bodo poskrbele animatorke.

Bučijada: Ponedeljek, 31.10.2016 ob 13ih