Slovenija
| Aktualno | Članki | Fotogalerija | Zemljevid strani | Povezave |
Aktualno

Pustno rajanje 2017

Vabimo vas na tradicionalno otroško pustno rajanje v KD Jakoba Trobca v soboto, 10.2.2018 ob 17:00.
Poskrbljeno bo za odlično zabavo!

Ob 21:00 pa se "odrasle" maškare zberemo še v gostilni Pograjski dom, kjer se bo pustno rajanje nadaljevalo pozno v noč.

Vabljeni!Koncert dalmatinskih klap

 Ekskurzija TD Polhov Gradec

Turistično društvo Polhov Gradec je tudi to jesen organiziralo ekskurzijo za člane društva. Tokrat smo se podali v samo osrčje pivovarstva, Žalec z okolico.Program ekskurzije smo pripravili v lastni režiji ter postavili datum 28. 10. 2017, tudi zato, da bi ujeli še zadnji vikend degustacij piva na svetovno znani fontani piv v Žalcu.

Že zjutraj smo se okrepčali na čudovito pripravljenem zajtrku na kmetiji Podpečan v Galiciji. Tu smo lahko okusili številne dobrote, ki jih ustvarjajo pridne roke domačih sirarjev. Kmetija poleg mleka in sirnih izdelkov nudi tudi prenočišča ter prostore za SPA. Predvsem naj je presenetila razgledanost gospodarja, ki je združil kmetijsko in turistično dejavnost. Rezultat je sila pozitiven, saj kmetijo obiskujejo turisti iz celega sveta.

Našo pot smo nadaljevali do jame Pekel, kjer smo slišali marsikatero zanimivost, tudi kako hudomošno, s strani simpatičnega vodiča, ki nam je ob koncu postregel s pravo turško kavo. Ogledali smo si tudi rimsko nekropolo v Šempetru, kjer nas je vodička iz TD Šempeter popeljala v čas rimljanov ter obudila marsikatero zgodbo, ki smo jo z zanimanjem poslušali, ko smo še gulili šolske klopi.

Po obilnem kosilu smo si ogledali še zadnjo destinacijo in sicer Hmeljarski muzej v Žalcu. Tu smo izvedeli, kako so pivo varili nekoč in kako ga danes; to, da so Romuni še vedno iskana delovna sila, smo videli na lastne oči; in tudi to, da je hmelj ena izmed najhitreje rastočih rastlin, v idealnih pogojih zraste 1cm na uro, nas je pritegnilo v prijetno pripravljeno predstavitev muzeja in hmeljarstva.

Na koncu smo si misli zbistrili na eni izmed trenutno najbolj popularnih turističnih točk v Sloveniji - Fontani piv.

Narejena je še ena kljukica v bogati zbirki popotovanj po Sloveniji z našim društvom. Kdo ve, morda pa se v Žalec še vrnemo.

Za TD, Vili Koprivec