Slovenija
| Aktualno | Članki | Fotogalerija | Zemljevid strani | Povezave |
Aktualno

Miklavžev sejem v Polhograjski graščini

1. december 2018, Polhov Gradec


Letošnji Miklavžev sejem organizira Polhograjska graščina v sodelovanju z OŠ Polhov Gradec, Muzejem pošte in telekomunikacij ter Knjižnico Polhov Gradec. Na njem bodo poleg ostalih za dobro vzdušje poskrbeli tudi člani TD Polhov Gradec, ki vam bodo v hišici pod grajsko lipo v času sejma ponujali hladne in tople napitke ter nekaj malega za prigriznit.

V soboto, 1.12.2018 ob 19.00 pa vas vabimo na tradicionalno zabavo pod Lipo s skupino Šundrbanda, ki vam bo tokrat v akustični verziji postregla s številnimi hiti, ob katerih se boste lahko pozabavali na prvi decembrski dan. 

 

Bučijada

31.11.2018, Polhov Gradec
 
 
Sedaj že tradicionalna otroška prireditev, ki se zgodi vsako leto na najstrašnješi dan v letu, je bila letos že peta po vrsti. Glavni namen prireditve je bil prijetno druženje ob izrezovanju buč, mešanju čarobnih napitkov ter poslikavi obrazov, v grajskem parku pa se je dalo do sitega najesti palačink in kostanja ter potešiti žejo ob bogato založenemu šanku v leseni hišici, postavljeni prav v ta namen. Prireditev vse bolj zanima tudi starše, ki nemalokrat posežejo v buče s celo večjim navdušenjem kot otroci. Prostori v graščini so spremenili svojo podobo in če ne bi bilo otroškega kričanja in njihovih veselih norčij, bi se jih naključi obiskovalci na daleč ogibali, za to je podkrbel tudi pravi pravcati vitez na vhodu.
 
Navdušenje nad Bučijado je vedno večje, to priča tudi vedno večji obisk, ki se vsako leto praktično podvoji.
Hvala številnim članom Turističnega društva Polhov Gradec ter ostalim sodelujočim pri pripravi prireditve ter navsezadnje obiskovalcem, ki nam dajete zagona za nove strašljive pustolovščine.
 
Se vidimo naslednje leto!
 


Rekord Lovrenca

Informacije na spletni strani